Tisztelt Ügyfeleink!

 

Hazánkban több cég is kínál az általunk gyártott Arteriograph készülékkel ingyenes méréseket.

A mérések gyakran azt a célt szolgálják, hogy ezek a cégek a mért eredmények segítségével győzzék meg az ügyfeleiket az általuk forgalmazott termékek (pl.: táplálék kiegészítők) vásárlásáról.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni kedves ügyfeleinket, hogy az érintett cégekkel semmilyen kapcsolatban nem állunk, az általuk folytatott üzleti gyakorlatot nem támogatjuk, azonban arra semmilyen ráhatásunk sincsen.

 

Köszönjük a megértésüket.

Csúcstechnológia az oszcillometriás érfalmerevség mérésben

A gold standard oszcillometrikus eljárás az Aorta Pulzus Nyomáshullám Terjedési Sebesség (PWVao), a Központi (aorta) Szisztolés Vérnyomás (SBPao), valamint az Augmentációs Index (AIXao) mérésében.

szívkoszorúér megbetegedések
Image: © www.health.harvard.edu

Validált eljárás a szívkoszorúér megbetegedések észlelésében

Az artériás pulzushullám terjedési sebesség (PWVao), az artériás augmentációs index (AIXao), és a központi artériás szisztolés vérnyomás (SBPao) által leírt artériás funkciók jelentősége különböző páciens csoportokon is bemutatásra került. Például szívkoszorú megbetegedésekben szenvedő pácienseken (CAD), krónikus vesebetegeken (CKD), magas vérnyomásos betegeken, cukorbetegségben szenvedőkön, illetve egészséges embereken.

Ennek ellenére a fenti paraméterek vizsgálata még nem vált a napi rutin részévé, a klinikai munkában, mivel a korábban elérhető eljárások időigényesek voltak és betanított személyzetet igényeltek.

Az Arteriograph új, non-invazív technológiája lehetővé teszi a patologikus, központi hemodinamikai elváltozások észlelését hipertónia, ateroszklerózis (érelmeszesedés), krónikus szívelégtelenség (CHF), szívkoszorúér (CAD), diabétesz, terhességi preeclampsia és krónikus veseelégtelenség (CKD) esetén.

A pulzushullám terjedési sebessége az aortán (PWVao), az aorta pulzushullámnak a terjedési (visszatérési) ideje (RT), az ejekciós időtartam, azaz a a mechanikus szisztole hossza (ED), az AIXao (centrális augmentációs index), az SBPao (aorta szisztolés vérnyomás), perfériális vérnyomás, szívfrekvencia (HR), diasztolés reflexiós terület (DRA), a szisztolés és diasztolés területi index (SAI, DAI) paraméterek mind mérhetőek egyidejűleg, egyetlen felkari mandzsetta segítségével, a mérési folyamat összesen 2-3 percet vesz igénybe.

Az Arteriograph készülék újdonsága az, hogy a felkari mandzsetta szenzorként működik, a mérési folyamat során a szisztolés vérnyomás értéknél nagyobb nyomás, ún. „szupraszisztolés” nyomás kerül kialakításra, ezzel érjük el a lehető legnagyobb tisztaságú nyomáshullám jeleket.

Az artériás funkciók paramétereinek kiszámolásához pl.: koszorúér betegség esetén, a rögzített pulzushullámok kielemzésre és tárolásra kerülnek, illetve a további szükséges számítások is elvégzésre kerülnek.

Koszorúér megbetegedés esetén például az Arteriograph készülék megemelkedett AIXao értéket és/vagy megemelkedett SBPao és PWVao értékeket mérhet, ezzel jelezve a nagyobb keringési- és érrendszeri kockázatot.

Az Arteriograph-al mért paraméterek értéke számos klinikai vizsgálat során került bizonyításra. A készülék mérési pontossága invazív eljárással is validálásra került.

A koszorúér és egyéb keringési- és érrendszeri megbetegedések során fellépő hemodinamikai változások kimutatásában az Arteriograph készülék kiváló megismételhetőségi (reproducibilty) és variancia értékeket mutatott.

Ezen túlmenően az Arteriograph készüléknek kiváló az ár-érték aránya.


3 legfőbb paraméter

Pulzushullám terjedési sebessége az aortán (PWVao)

A PWVao-t az aortafal tulajdonsága határozza meg. Minél merevebb az aortafal, annál nagyobb a PWVao értéke.

Centrális (aorta) szisztolés vérnyomás (SBPao)

A centrális szisztolés vérnyomásnál kimutatásra került, hogy szorosabb összefüggésben áll a keringési- és érrendszeri megbetegedésekkel, mint a hagyományos vérnyomásmérési adatok.

Augmentációs index (AIXao)

Az AIXao értékét elsősorban a kisartériák, arteriolák értónusa határozza meg.


A Tensiomed egy kutatásorientált cég

„Az Arteriograph-al mért paraméterek pontosak az invazív eljárással mért értékekhez képest.”

Journal of Hypertension 2010, 28: 2068–2075

„Az Arteriograph-al mért aorta PWV (központi pulzusnyomáshullám terjedési sebesség) reprodukálhatósága és variabilitása jobb, mint az applanációs tonometriás, vagy a piezoelektronikus eljárásoké.”

Journal of Hypertension 2008, 26: 523–528


TensioMed Goes Global

Garamtált erdemények

Több mint 250 tudományos publikáció, szakmailag elismert lapokban.

Magas színvonalú orvosi csapat

Munkatársaink a legmagasabb színvonalon képzettek, hogy a legkiemelkedőbb szolgáltatást tudják nyújtani.

Csúcstechnológia

Mérnökeink hétről-hétre folyamatosan vizsgálják és fejlesztik a terméket.