pályázat (NiccoHemo)

TensioMed NiccoHemo

A vérkeringés alapvető életfunkció, ennek megfelelően pontos megfigyelése kiemelkedően fontos olyan kritikus élethelyzetekben, mint egy sebészeti beavatkozás, vagy egy kórházi intenzív kezelés. A főbb hemodinamikai paraméterek folyamatos, szívverésről-szívverésre történő megfigyelése minden esetben indokolt magas kockázatú páciensek, vagy magas kockázatú műtétek esetében.

Sajnálatos módon e paraméterek megfigyelése a magas kockázatú betegek esetében jelenleg csak súlyosan invazív módon lehetséges - tekintettel arra, hogy az elérhető nem-invazív megoldások nem képesek a paraméterek megfelelő pontosságú monitorozására. Nemrégiben bemutatott - a paraméterek szívverésről-szívverésre történő megfigyelését lehetővé tevő - módszerűnk felhasználásával a jelen projektben fejlesztésre kerülő Tensiomed Nem Invazív, Hitelesen Kalibrált Folyamatos Hemodinamikai Monitor-unk (Tensiomed NiccoHemo) teljesen átalakítja majd az aneszteziológiai és intenzív ápolási hemodinamikai monitorok piacát, mely jelenleg csak invazív megoldásokat alkalmazó eszközökön alapul. Új, innovatív termékünk egy teljesen új termékkategóriát alapít a hemodinamikai monitorok piacán - név szerint a nem-invazív, hitelesen kalibrált eszközök szegmensét - mely eszközök az invazív megoldásokkal egyenértékű pontossággal képesek a hemodinamikai paraméterek megfigyelésére. A fentieknek megfelelőe a TensioMed NiccoHemo-t a kórházak intenzív osztályain, illetve műtőiben használhatják majd - világszerte.

Projekt összefoglalása

A pályázat időtartama 2018.12.01 - 2020.11.30
A pályázat száma 2018-1.1.1-MKI-2018-00246
A pályázat címe A Kórházi terápia forradalmi innovációja az első nem invazív, hitelesen kalibrált folyamatos hemodinamikai monitor eszközzel 

A pályázat teljes költségvetése

116 776 000 HUF
 A pályázat támogatási összege  87 897 600 HUF
Tensiomed NiccoHemo